Abarth razkriva novi Abarth 600e, najmočnejši Abarth doslej

Abarth je razkril prve fotografije novega Abartha 600e. Zasnovan za visoke zmogljivosti: novi Abarth 600e z močjo 177 kW (240 KM) je opremljen z ekskluzivnim mehanskim diferencialom z omejenim zdrsom in visokozmogljivimi pnevmatikami, razvitimi v svetu Formule E.

Novi, popolnoma električni Abarth 600e se je prvič pojavil v javnosti – v Milanu je potekalo snemanje njegovega oglasa. Pripravljen, vznemirljiv, izklesan in drzen, razkriva predstavitvena različica Abarth 600e Scorpionissima, ki bo izdelana v omejeni seriji 1.949 primerkov.

Model Scorpionissima bo oboževalce znamke pustil brez besed. Temelji na treh glavnih značilnostih: zasnovan za doseganje največjih zmogljivosti, izdelan kot najmočnejši Abarth doslej, s tekmovalnim duhom za ljubitelje vznemirljivih voženj.

Novi Abarth 600e Scorpionissima, opremljen s 170 kW (240 KM), je najzmogljivejši Abarth doslej. Mehanski diferencial z omejenim zdrsom zagotavlja odlično stabilnost vožnje, izboljšano vodljivost in izvrsten oprijem.

Izjemna zmogljivost diferenciala z omejenim zdrsom dviguje vozilo na novo raven, še posebej v kombinaciji z visokozmogljivimi pnevmatikami, ki so jih razvijali v svetu Formule E, da bi zagotovili največji oprijem in odlično dirkalno dinamiko v vseh voznih razmerah. Z uravnoteženjem zmogljivosti in omejenega upora je doseženo harmonično ravnovesje, ki zagotavlja izboljšan doseg električnega vozila.

Že zunanjost razkriva, da gre za pravi Abarth. Ekskluzivna barva Hypnotic Purple poudarja njegovo drznost, medtem ko aerodinamični zadnji spojler še poveča zmogljivosti. Odlikujejo ga tudi široke pnevmatike z nizkim profilom in 20-palčna platišča.

Abarthov cilj – spremeniti običajno v izjemno – je ponovno dosežen z najzahtevnejšim, a hkrati najuspešnejšim projektom, razvitim v zadnjih letih. Novi dragulj, ki prihaja iz hiše Abarth, je kombinacija znanja, tradicije, inovacij in zmogljivosti, ki izhajajo iz različnih strokovnih znanj in partnerstev.