X

Abarth 695 Assetto Corse

Abarth 695 Assetto Corse je zasnovan za dirkalne steze in konceptualno pričara neprekinjeno nadaljevanje zgodovinskega modela 695, ki je postal resničnost leta 2009 z modelom 695 Tributo Ferrari. Avtomobil je tudi evolucija modela Abarth 500 Assetto Corse, »nevarnega malčka« in izredno uspešnega protagonista ter treh let dirk znamke Trofei. Značilen za model Abarth 695 Assetto Corse je vpadljiv prednji del: z značko Abarth in s širokim odbijačem z aerodinamičnim spojlerjem ter zaščitno rešetko namesto plastične maske, ki je pri standardni različici.

NAMENJEN ZA DIRKALNE STEZE

Kompleti pnevmatik in platišč R17 iz lahke litine so nadgrajeni z novimi perforiranimi sprednjimi zavornimi koluti z notranjim prezračevanjem in perforiranimi zadnjimi zavornimi koluti, ki ob pomoči novega krmilnega mehanizma zavor povečajo zmogljivost na dirkalnih stezah.

Največja inovacija pri novi različici je sekvenčni menjalnik Sadev s posebnim razmerjem prenosa, ki v kombinaciji s kovinsko-keramično dvojno ploščo sklopke doseže absolutno in izredno posebne zmogljivosti.