X

Abarth 124 Spider

Abarth 124 Spider postavlja nova merila. Zaradi dovršenih mehanskih delov in uporabe posebnih materialov je masa vozila le 1.060 kilogramov, kar zagotavlja najboljše razmerje med maso in močjo v kategoriji – 6,2 kg/KM. Poleg tega optimalna porazdelitev mase zagotavlja odlično odzivnost in okretnost. Sedaj se zabava spremeni v nekaj resnega.

TAM, KJER SE VZNEMIRJENJE ZAČNE

Novi Abarth 124 Spider je opremljen z zmogljivim in zanesljivim štirivaljnim 1,4-litrskim turbomotorjem Multiair. Razvije moč 125 kW (170 KM) (približno 91 kW (124 KM) na liter) in navor 250 Nm, doseže najvišjo hitrost 224 km/h in pospeši od 0 do 100 km/h v 6,8 sekunde. Zvok motorja je bistveni element vseh vozil Abarth, zato je v serijsko opremo vključen izpušni sistem Record Monza z dvojnim načinom delovanja, ki lahko spreminja pot izpušnih plinov glede na vrtljaje motorja ter ustvarja prijeten in globok zvok. Na voljo je s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom Esseesse Sports Sequential.

Abarthova dinamična nastavitev pomeni, da lahko vozilo v celoti izkoristi oprijem zadnjih koles za doseganje največjega užitka v vožnji. Optimalno vodljivost in natančno vožnjo zagotavljajo blažilniki Abarth by Bilstein, posebej umerjene vzmeti in veliki stabilizatorji. Zavorni sistem Brembo s štiribatnimi aluminijastimi fiksnimi zavornimi čeljustmi na sprednjih kolesih zagotavlja najkrajšo zavorno pot in odlično odpornost proti pregrevanju.

Stikalo za izbiro načina vožnje na sredinski konzoli omogoča izbiro dveh različnih nastavitev zmogljivosti: »Normal« in »Sport« in deluje na več parametrov: največji razvit navor, odzivnost stopalke za plin, raven delovanja servokrmiljenja, stabilnost in prag vklopa nadzora zdrsa pogonskih koles (če ta ni izklopljen za vožnjo na dirkališču) ter zvok izpušnega sistema z upravljanjem motorja med prestavljanjem. Poleg tega pri vozilih s samodejnim menjalnikom spreminja točke in hitrost prestavljanja.

Abarth 124 Spider
Tehnični podatki

TEHNIČNI PODATKI

MOTOR
1,4-LITRSKI TURBO T-JET Z 125 KW (170 KM)
VRSTNI 4-VALJNI T-JET, 1.368 CM3
NAJVEČJA MOČ 
125 KW (170 KM) PRI 5.500 VRT./MIN
NAJVEČJI NAVOR
250 NM PRI 2.500 VRT./MIN
POSPEŠEK
6,8 (0–100 KM/H)
NAJVEČJA HITROST
232 KM/H